H1841

Klik om de foto te vergroten...In de winter van 2006 stond op marktplaats een sloop Sailhorse met trailer te koop. Omdat ik nog geen trailer had was ik hierin wel ge´nteresseerd.

Bij het bezoek zei de eigenaar dat deze boot ooit van Bruno of Anno v/d Heide was geweest en hiermee kampioen zijn geworden. Dit was voor hem een goede aanleiding om deze boot over te nemen in de hoop dat ook hij kampioen kon worden.

Klik om de foto te vergroten...Het gaat hierbij om de H1841 gebouwd in 1975 en gemeten in 1977. Bij deze Sailhorse zaten diverse andere dingen zoals een volledige spinnaker uitrusting, een ruime zeil garderobe,  lichtere mast en giek, dekzeil etc.

De romp was totalloss want het vlak was op diverse plaatsen gekreukeld en er zat weer water onder de kuipvloer. Omdat er ook veel bruikbaar beslag op zat had ik besloten ook deze boot over te nemen.

Klik om de foto te vergroten...Na het demonteren van het beslag heb ik de romp in stukken gezaagd en de brokken afgevoerd. Bij het slopen van de romp kwam ik tot de ontdekking dat het meeste water in de zijkanten van de romp had weten te verzamelen. Als je de constructie van de dekrand bekijkt is dit geen wonder, want de binnenschaal is niet met polyester vastgezet aan de buitenschaal en het water loopt via de rubberen stootrand zo het schuim in.