H1413

Klik om de foto te vergroten...In de zomer van 2002 had ik in de jachthaven van Lekkerkerk nog een Sailhorse zien liggen en werd weinig gebruikt. Aan het eind van de zomer groeide er zelf gras in de zelflozer gaten. Ook moest hij in winter in het water blijven liggen tijdens zeer zware stormen op open water. Omdat hij aan het boegbeslag afgemeerd was en dit deel er uiteindelijk eraf gerukt werd is de mast naar beneden gekomen en heeft hier en daar wat lichte schade gemaakt.

Klik om de foto te vergroten...Omdat de havenmeester niet echt blij was met dit object in zijn haven heeft hij samen met de eigenaar besloten de boot weg te doen en hem in het clubblad te zetten. Ik dacht dit is iets voor mij. Relatief weinig schade en dan kon ik diezelfde zomer nog zeilen met een Sailhorse. Snel de havenmeester gebeld en die kon mij vertellen dat ik de eerste was en dat ik hem voor een grote bos bloemen mee kon nemen. De volgende ochtend vroeg ben ik direct naar de haven gegaan en heb hem naar de werf gepaddeld en hem eruit gehesen. Vervolgens met een grote bos bloemen  naar de eigenaar gereden om de buitenboordmotor terug te brengen en de zeilen op te halen.

Klik om de foto te vergroten...Ik had nu even een klein project tussendoor, maar dan kon ik wel zeilen. Na een kleine reparatie aan de boeg, een andere mast want de originele was krom en wat kleine dingen was het zover. Geweldige ervaring, de eerste keer met een Sailhorse zeilen, zo'n boot gaat als een speer. Kan je nagaan als je hem uit gaat trimmen. Het is wel handig om het een en ander uit te proberen en dit toe te passen op de nieuwe boot. En dan weer vlug verder aan de H1426.